Η εταιρεία μας

Η ιστορία μας

Το Καφεκοπτείο Γ. Χαραλάμπους ιδρύθηκε το 1943 ως εταιρεία με την επωνυμία George Charalambous Ltd και είναι το πρώτο οργανωμένο καφεκοπτείο στην Κύπρο με παγκύπρια δραστηριότητα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση του ομώνυμου καφέ Χαραλάμπους στην τοπική αγορά και το εξωτερικό, με μεγάλη και σημαντική ιστορία στην παραγωγή αυθεντικού κυπριακού καφέ.

Το Καφεκοπτείο Γ.Χαραλάμπους μένοντας προσηλωμένο στην παραγωγή προϊόντων της πιο ψηλής ποιότητας, παράγει από την αρχή της δεκαετίας του 1980 τα γνωστά σε όλους «Γαριδάκια Χαραλάμπους» που παραμένουν για δεκαετίες αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Τα γαριδάκια συνεχίζουν να παράγονται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, φτιαγμένα από αγνά υλικά που δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται στο φούρνο και προσφέρουν την ιδανική γευστική απόλαυση. Το 2022 η εταιρεία τοποθετεί στην αγορά και νέα Βιολογικά Γαριδάκια με τυρί, φτιαγμένα από 100% βιολογικά υλικά!

Το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε το 2000 όταν η εταιρεία εξαγόρασε την βιομηχανία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων «Λειβαδιώτη». Πολλαπλασιάζοντας τους όγκους που διοχετεύονταν τότε την αγορά κατάφερε να πρωταγωνιστεί σήμερα και σε αυτή την κατηγορία.

Προχωρώντας στη υλοποίηση του στρατηγικού στόχου, το 2000 η εταιρεία εισάγει αποκλειστικά στην Κύπρο, την Αγγλική μάρκα τσαγιού Ahmad Tea of London, μια από τις κορυφαίες μάρκες τσαγιού παγκόσμια. H σειρά προϊόντων περιλαμβάνει μαύρα και πράσινα τσάγια και εκχυλίσματα βοτάνων.

Το 2004 επιτυγχάνεται συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης της Ιταλικής εταιρείας Lavazza Spa η οποία παράγει τον ομώνυμο καφέ espresso και φίλτρου. O καφές Lavazza είναι ο πρώτος σε πωλήσεις καφέ στην Ιταλία και είναι από τις μάρκες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καφέ espresso παγκόσμια. H σειρά προϊόντων περιλαμβάνει καφέ αλεσμένο και σε κόκκους καθώς και συστήματα αυτόματων μηχανών με κάψουλες.

Η εξειδίκευση του Καφεκοπτείου Γ. Χαραλάμπους στον καφέ ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση στην αγορά του στιγμιαίου καφέ Celest το 2006,  με κύριο όπλο τη γεύση, το άρωμα και την ιδανική σχέση τιμής και αξίας.

Ο ιδρυτής

Ο Ιδρυτής της εταιρείας, Γεώργιος Χαραλάμπους, γεννήθηκε το 1910 στη Λάρνακα. Το 1929 αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία στη Λάρνακα όπου είχε διαπρέψει για την εργατικότητα, τη φιλομάθεια και την επίδοσή του στη Φυσική και τα Μαθηματικά.

Μετά την αποφοίτησή του από την Ακαδημία εργάστηκε ως καθηγητής στην Σχολή Σαμουήλ για δύο χρόνια. Παράλληλα, ξεκίνησε σπουδές στην Ηλεκτρολογία μέσω αλληλογραφίας. Αργότερα το 1933 προσλήφθηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακος όπου δίδασκε Αγγλικά, Μαθηματικά, Φυσική και Λογιστική. Ταυτόχρονα πήρε το Δίπλωμα του από τη Σχολή Ηλεκτρολογίας του Σικάγο και έπειτα πήγε στο Βασιλικό Τεχνικό Κολέγιο της Γλασκώβης για την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Με την επιστροφή του στη Κύπρο, εργάστηκε στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου όταν περί τα τέλη της δεκαετίας του 1930 η αγάπη του για τις μηχανές, η κλίση του ως ηλεκτρολόγος και το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον ώθησαν να γίνει εισαγωγέας ηλεκτρικών ειδών. Κατά την αρχική περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η οικονομική ύφεση στην Κύπρο δημιούργησε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για την εμπορία ηλεκτρικών ειδών. Τότε επικρατούσαν ελλείψεις και στην εισαγωγή τροφίμων που αναπόφευκτα επηρέασαν και την εισαγωγή του καφέ στην Κύπρο. Ο Γεώργιος Χαραλάμπους διαβλέποντας τότε μια ευκαιρία μετέτρεψε τους αλευρόμυλους που είχε στο ηλεκτρολογείο του με τέτοιο τρόπο ώστε να αλέθουν καφέ και αφού αγόρασε το πρώτο του καρβουδιστήρι ξεκίνησε το 1940 να παράγει και να πωλεί κυπριακό καφέ. Με αφετηρία το κατάστημά του στην οδό Λήδρας αρ.118, ασχολήθηκε με τη διανομή του καφέ στη Λευκωσία. Αρχικά, η διανομή καφέ γινόταν με ποδήλατο και αργότερα με άμαξα. Αυτά ήταν τα πρώτα βήματα της εταιρείας στον τομέα του καφέ.

Το όραμά μας

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στον καφέ, και αυθεντικά ποιοτικά προϊόντα σε τιμές προσιτές για όλους τους καταναλωτές, να διατηρούμε την παραδοσιακή γεύση του κυπριακού καφέ αναλλοίωτη στον χρόνο και να καλύπτουμε ταυτόχρονα τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή με νέα προϊόντα και τύπους καφέ καθώς και με άλλα είδη στις κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε.

Πιστοποιήσεις

Σημαντικός σταθμός για την εταιρεία ήρθε το 1997 όταν ανέλαβε τη διοίκησή της επιχείρησης η τρίτη γενιά. Αυτό βοήθησε σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας. Με τεχνολογικές αναβαθμίσεις που επιτρέπουν σήμερα να είναι όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας πιστοποιημένες με ISO22000: 2018 (HACCP) και  σημαντικές επενδύσεις σε μηχανήματα, αυτοματισμό και λογισμικά, αλλά και αλλαγές στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που βοήθησαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη, διατηρώντας ταυτόχρονα τις παραδοσιακές αξίες της.

Αριθμοί και γεγονότα

Σημεία πώλησης
0 +
Παρουσία
0 χρόνια
Προσωπικό
0
Πλατφόρμα Διαχείρισης Συναίνεσης από το Real Cookie Banner